Terug Home

Wendy Briggeman 1989

Biografie

Wendy Briggeman (1989) begon al op 9 jarige leeftijd bij het Jeugdtheater Hofplein. Na haar middelbare school startte ze de acteursopleiding bij de MBO Theaterschool in Rotterdam. Hierna volgde zij nog 1 jaar de Muziektheater opleiding van het Codarts en begon toen op de ATKA (Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunst Academie) waar ze in 2014 afstudeerde.

Tijdens haar studie was ze in verschillende voorstellingen te zien o.a. in ‘Talloze namen…’ (regie Ruut Weissman) en ‘De Drie Zusters’ een locatievoorstelling in regie van Hans Man in’t Veld. In haar stagejaar op de ATKA speelt ze bij het Noord Nederlands Toneel (NNT) in de voorstelling ‘Oresteia’ en maakt ze, naast een eigen liedjesprogramma, de voorstelling ‘Know Your Enemy’ i.s.m. acteurs en regisseurs van de Zürcher Hochschule der Künste. Wendy Briggeman is lange tijd verbonden geweest aan het theatergezelschap 'De Toren van Geluid’ dat muziektheater voor kinderen maakt.

Ze speelde verder o.a. in de tv series ‘Flikken Maastricht’ en ‘Moordvrouw’, in de speelfilm ‘De grote Zwaen’ van Max Porcelijn en is een vast personage in de commercials van Plus Supermarkt. Als presentatrice werkt ze mee aan het digitale platform, Wendy’s Angels.

Dit seizoen is Wendy Briggeman te zien in de voorstelling ‘Murder Ballad’, een pop/rock musical met een toer in België. Tevens is ze verbonden bij ‘theatergroep Zwerm’ die educatieve voorstellingen maken voor basis en middelbaar onderwijs.

Agent : Eran

Foto's