Terug Home

George Tobal 13/03/1986

Biografie

Acteur, Regisseur, Theatermaker

George studeerde in 2012 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunst Academie.
Hij begon als 18 jarige jongen bij theatergroep DOX waar hij 3 jaar lang heeft gespeeld. Zijn stage liep hij bij De Utrechtse Spelen in “Hamlet” en bij Bos Theaterproducties in “Calendar Girls”. Hij maakte in 2011 zijn solovoorstelling “Vertreksvergunning”, waarmee hij De Parade Parel en Best of IT’s tour heeft gewonnen.

Hij speelde o.a in “Ruilen” van Floris van Delft , “Kust” van het RO onder regie van Alize Zandwijk en in “Troje Trilogie” van Paul Knieriem. Sinds 2012 schrijft en speelt hij samen met Eran Ben-Michaël voorstellingen. Samen ontwikkelden en speelden zij De “George & Eran lossen Wereldvrede op” triologie en “De Vlucht van een Granaatappel”. Zij regisseerde ook samen de voorstelling ” The Future ain’t what it used to be” bij Theater Dox. Hij schreef de co-productie met de Toneelmakerij “Woestijnjasmijntjes” waarvoor hij werd genomineerd voor de toneelschrijfprijs voor beste theatertekst in Nederland en Belgie. Samen met Eran, leid hij hun theatergezelschap, George & Eran Producties.

Hij is ook in diverse films en tv series te zien zoals “Noordzuid”, “Com vs Killer” en “Project Orpheus”. In de serie “Papadag” speelt George een van de hoofdrollen en voor de film “Jungle” ontving hij een Gouden Kalf voor beste hoofdrol samen met Majd Mardo.

Ten slotte is George verbonden als docent aan de Amsterdamse Toneelschool en kleinkunst Academie

Agent : Eran

Foto's