Terug Home

Fem Petraeus 29/07/1980

Biografie

Fem's carriere is begonnen als actrice. Ze speelde 2,5 jaar de rol van Ariel Visser in Onderweg naar Morgen en had gastrollen in series als Zoop, Van Speijk en de Co-assistent. Ook acteerde ze in films als Achtste Groepers Huilen Niet (waar ze ook achter de schermen werkte) van Dennis Bots, Finn van Frans Weisz en Bon Bini Holland van Jelle de Jonge.

Ook ontstond bij haar de behoefte om zich breder te oriënteren en wilde achter de schermen gaan werken. Daarom is ze 2006 de opleiding AVM op de HKU gaan doen, liep stage bij Kemna Casting en is daar nog regelmatig blijven werken. Op de academie werkte ze onder anderen aan de serie Kwart voor Heel in opdracht van de NTR. In 2010 studeerde ze met de film Viva la Fons! af als first AD, casting director en creatief producent. Sinds 2011 geeft Fem les op de HKU als docent Spelregie en Casting.

Eind 2014 was Fem als presentatrice te zien in het televisieprogramma De Invaller van de AVROTROS. Een quiz die werd gespeeld op middelbare scholen en te zien was op NPO3.

Verder was Fem presentator en dagvoorzitter bij oa het Nederlands Film Festival en Nedap.

Agent : Eran

Foto's


Video